O nama

Zenica Summer Fest, ljetni festival u organizaciji Radio-televizije Zenica i uz visoko pokroviteljstvo Grada i gradonačelnika Zenice, koji je prošle godine održan na više lokacija u Zenici pogodnim za koncertne aktivnosti i smotru stvaralaštva, zapalit će i ovo ljeto i privući još veći broj posjetilaca.

Tokom 15-tak festivalskih dana, na otvorenim scenama širom Grada, prošle godine nastupili su: Željko Bebek, Neno Murić, Al’Dino, Kontra, DJ Soul, DJ Elick, Indigo i Frenkie, Zeničanin sa sarajevskom adresom Adis Škaljo, Nešad Selman, Hanad Džehverović, Kamerni simfonijski orkestar Zenica, KUD Bosnia Folk, GUD Filigran, glumci Studija Teatar Zenica, ali i planetarno popularna bosanskohercegovačka grupa Dubioza Kolektiv. Sadržajima u okviru Zenica Summer Fest-a 2018. prisustvovalo je oko 200.000 ljudi, što Zeničana, što zeničke dijaspore, ali i posjetilaca iz drugih krajeva Bosne i Hercegovine i regiona.

Samo na završnom koncertu, kada je na zeničkom Kamberovića polju nastupila Dubioza Kolektiv, prema procjenama zvaničnih policijskih službenika, bilo je gotovo 100.000 posjetilaca. Na ovaj način Grad Zenica, Organizacioni odbor Festivala, ali i vrijedni tim RTV ZENICA stavio je pred sebe ogroman izazov, jer se sada od nas, s razlogom, očekuje da napravimo bolji i kvalitetniji, ali i posjećeniji festivalski program od prošlogodišnjeg.

U skladu s konceptom Festivala, potrudili smo se da i ove godine zadovoljimo sve ukuse, barem kada su muzički sadržaji u pitanju. Nakon što je Organizacioni odbor, kojeg je imenovao Gradonačelnik, usaglasio i odabrao programske sadržaje za ovogodišnji Zenica Summer Fest, projektni tim RTV ZENICE je, da tako kažem, krenuo u akciju i producirao i ugovorio sve izvođače. Posebnu notu i svečarski karakter ovogodišnji Zenica Summer Fest ima i zbog jubileja Radio Zenice, koji posluje u okviru RTV ZENICA, producenta Festivala.

Naime, Radio Zenica ove godine obilježava 50. godišnjicu od osnivanja i početka rada, pa je ovo dodatni motiv i razlog
da ovogodišnji festival bude poseban, izuzetno kvalitetno organizovan, sa vrhunskim programskim sadržajima i na kraju, posjećeniji  nego prošlogodišnji. RTV ZENICA će pratiti sve programe ZSF, kroz festivalske hronike i gostovanja umjetnika svijeta i u drugim programskim segmentima, ali i direktnim prijenosom određenih sadržaja.

Ove godine obaramo rekord u namjeri da ugostimo više od 200.000 posjetilaca na novom Zenica Summer Festu, sa 22 vrhunska programska sadržaja, na Trgu Alije Izetbegovića. Na taj način pozicioniramo Zenicu kao muzički centar regiona i Grad u koji se dolazi!

S poštovanjem,
RTV ZENICA
Nandino Škrbić,
direktor Festivala