FOTO: Pet hiljada posjetilaca na koncertu Frenkija, počeo Prvi ZSF!

Počeo je Zenica Summer Fest i prvi sadržaj, kojim Radio-televizija Zenica, uz pokroviteljstvo Grada, otvara ljetne festivalske dane. Festival će trajati do 3. avgusta, a čini ga niz zabavnih i kulturno-umjetničkih sadržaja, koji će biti priređeni na nekoliko otvorenih bina širom grada.

Centar zbivanja je Kamberovića polje, gdje se večeras, na otvorenom prostoru nogometnih terena, okupilo oko pet hiljada ljudi svih generacija. U 20 sati i 30 minuta, tačno u vrijeme kada počinju i svi ostali koncerti ZSF-a, na binu izašao popularni bosansko-hercegovački reper, Frenkie.

Prisutnima su se pred koncert obratili predsjedavajući Gradskog vijeća, Goran Bulajić i gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, koji je Zeničanima poručio da za Zenicu nema drugog puta, do evropskog, uz poziv mladima da ostanu u svojoj domovini i ne gube nadu u svjetliju budućnost Bosne i Hercegovine.

Adnan Hamidović, kojeg mnogo bolje znamo pod umjetničkim imenom Frenkie, izrazio je zadovoljstvo što otvara Prvi Zenica Summer Fest. Uz njega nastupaju i Kontra, Indigo, DJ Soul i DJ Elick.

Voditelj programa je Sanel Hasanović.