FOTO: Spektakularnim koncertom Adisa Škalje, Bebeka i Al’Dina obilježena polovina Zenica Summer Festa

Zenica Summer Fest obilježio je polovinu festivalskog programa i publici priredio prvoklasan koncertni spektakl u centru grada. Održan je koncert Adisa Škalje, sa specijalnim gostima, Željkom Bebekom i Al’Dinom. Procjenjuje se da je večeras u centru grada bilo i do 20 hiljada ljudi.

Na bini na Trgu Alije Izetbegovića popodne je održana generalna proba učesnika, koji će nekoliko sati poslije u centru Zenice okupiti veliki broj Zeničana koji su uživali u bezvremenim hitovima domaće i strane pop-rok muzike… U to vrijeme, na bini nam se pridružio i legendarni Bebek…

Koncert je počeo energičnim nastupom sve popularnijeg bh. pjevača Adisa Škalje, Zeničanina koji se javnosti predstavio još  ratnih devedesetih, kada je pobijedio na svom prvom festivalskom takmičenju u Zenici. Prije tri godine, postao je zvijezda Hayat produkcije i njegova karijera krenula je uzlaznom putanjom.

Publiku je u Zenici zabavljao hitovima exYu pop-rok muzike, ali i autorskim uradcima. Na bini ga je pozdravio Pane Škrbić, koji ga je prije 20-ak godina u profesionalne muzičke vode ispratio sa Festivala Djeca pjevaju hitove, a danas mu je, kao nekadašnjem rukometašu, uručio dres Rukometnog kluba Čelik.

Adisov nastup je obilježila i emotivna interpretacija Al’Dinovog hita Čaršija. – Molio sam dragog Boga da pjevam tu pjesmu, da se vratim u svoju čarsiju. Ta mi se želja, evo, ispunila, – kazao je Adis Škaljo. Njegovi gosti večeras su bili i mladi interpretatori Nešad Selman i Hanad Džehverović.

Oko 22 sata, centar grada bio je prepun Zeničana svih generacija koji su uživali u koncertu i poznatim hitovima Al’Dina i legendarnog Željka Bebeka. Po nekim procjenama, u centru grada večeras se okupilo oko 20 hiljada ljudi.

Izlazak na binu legende Yu rocka, Željka Bebeka, propraćen je burnim ovacijama. Na bini mu se pridružio gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović i uručio mu majicu Zenica Summer Festa.

Kuriozitet večerašnjeg nastupa bila je podrška Bebekovog sina, Zvonimira na električnoj gitari. Krenulo je hitom: Da je sreće bilo… a završilo zajedničkom interpretacijom balade Laku noć svirači.

Pola sata prije ponoći, održana je druga festivalska press konferencija, na kojoj su o dosadašnjem programu i planiranim aktivnostima u okviru 1. Zenica Summer Festa govorili članovi Organizacionog odbora Festivala, kao i večerašnji gosti, Adis Škaljo i Željko Bebek.

– Festival je prilagođen svim generacijama, od 7 do 77 godina, – podsjetio je gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović, dodajući da Zenica uz ovakve događaje sve više pokazuje svoju evropsku orijentaciju. Zeničanin Adis Škaljo zahvalio se svima koji su došli i pružili mu podršku na njegovom prvom solističkom koncertu u rodnom gradu. Željko Bebek s ponosom je istakao da je njegova karijera počela u Zenici prije 30 i više godina.

Novinari su ovom prilikom akreditovani za finalno veče Zenica Summer Festa 2018., kada će na Kamberovića polju biti održan koncert regionalno popularnog benda Dubioza Kolektiv, nakon čega je održan i after-party u prostoru Multiplexa Ekran.

Zenica Summer Fest nastavlja se već sutra na Tvrđavi Vranduk, gdje će biti održana 6. Noć Rock’n’rolla.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.