Završnica ZSF ONLINE 2020: Od 20:30 koncert Saše Kovačevića

U završnici smo ovogodišnjeg Zenica Summer Festa Online i jedan od posljednja tri koncerta koje gledamo i slušamo večeras od 20:30 jeste koncert popularnog srbijanskog pjevača Saše Kovačevića.

Bila je to prelijepa ljetna, muzička noć u Zenici. Te večeri 19. jula otvorili smo drugi po redu Zenica Summer Fest koncertom Saše Kovačevića kojem je prisustvovalo na desetine hiljada mahom mladih ljudi i mahom ljepšeg dijela publike.

„Uglavnom je 70% moje publike žene, svakako ima i mladića koji dolaze na moje koncerte, koji vole moje pjesme i ko god da dođe večeras na ovaj prelijepi Trg bit će dobrodošao. Ovdje ima mnogo kapaciteta za publiku i mislim da će koncert biti jako posjećen, posebno što se večeras otvara i ljetni festival“, kazao nam je Saša nakon tonske probe i uoči prošlogodišnjeg koncerta, te dodao:

„Moj bend i ja se zaista trudimo da svaki koncert opravdamo stavom koji podrazumijeva da damo 101% sebe bilo gdje da nastupamo. Nadam se da to publika itekako primjećuje i nadam se da ćemo večerašnjim koncertom otvoriti mogućnost za neke nove događaje i manifestacije u kojima ćemo ponovo nastupiti“.

Nastupat će Saša ponovno u Zenici u to smo sada već potpuno sigurni. Ovih dana smo razgovarali s njegovim ocem Draganom jer je Saša bio u Turskoj na operaciji sinusa. Prenio nam je pozdrave za sve Zeničane i Zeničanke uz obećanje da će nastojati održati svoj drugi solistički koncert u našem gradu što je moguće prije nakon što pandemija prestane. Mi do tada gledamo i slušamo njegov fenomenalni koncert iz prošle godine, a za sutra najavljemo u okviru Zenica Summer Festa Online još jednu odličnu muzičku noć u Zenici i koncert Željka Joksimovića.

 

Alma Huskić

Leave a Reply

Your email address will not be published.