Noć za pamćenje : Peđa Jovanović i Hanad Džehverović sedmu noć Zenica Summer Festa napravili spektakl!

Dobro poznata lica, neprikosnoveni talenat, unikatna energija i dominantno vladanje muzičkom scenom – samo su neke od karakteristika koje se vezuju za Zeničanina Hanada Džehverovića i jedinstvenog Peđu Jovanovića koji su napravili pravi spektakl sedmu noć Zenica Summer Festa.

Hanad je u svom stilu, sa puno energije, uljepšao ovo toplo ljetno veče. Kako je istako nije jednostavno izaći na binu pred svoje sugrađane, ali je dao sve od sebe da ih dobro zabavi. “Pozornica Zenica Summer Festa mi nije nimalo nepoznata, ali je svaki put izvandredan osjećaj stati pred svoj grad i dati sve od sebe da cijela publika pjeva zajedno sa mnom.”

Nakon energičnog nastupa Hanada Džehverovića, zenička publika uživala je u romantičnim stihovima neponovljivog Peđe Jovanovića. Proglašen je kraljem covera, a njegov besprijekorni glas i hitovi ispunjeni emocijama, rijetko koga ostavljaju ravnodušnim. Svojim obradama je udahnuo neki novi život brojnim pjesmama, čime je pridobio srce publike širom regije.

Na pozornici Zenica Summer Festa, uz Jovanovića, stajalo je i 12 talentovanih muzičara koji su noć učinili magičnom svojim skladnim sviranjem instrumenta poput violine, violončela, klavira, klarineta…

Publika je horski pjevala stihove pjesama ‘Rekla si mi da ne voliš zimu’, ‘Cveće za nju’ i ‘Ja ću i dalje da ti pišem pesme’, koja su zauzimala prva mjesta u regionalnim trendinzima na društvenim mrežama, a kako kaže, jedino čime se vodio u svom radu bili su srce i emocije.

“Poruka koju želim publici prenijeti kroz svoje stihove je uvijek ista – ljubav je najjači osjećaj na svijetu. U Zenici sam prvi put, ali bih volio da sam ovdje što češće! Zenica Summer Fest je zaista festival na svjetskom nivou i ja sam uživao i svakoj sekundi”

Leave a Reply

Your email address will not be published.