Kamerni simfonijski orkestar ponovo osvojio srca Zeničana

Završena je jedanaesta festivalska noć ljetnog Festivala Zenica Summer Fest 2019., a zenička publika je imala priliku vidjeti jedan od najglamuroznijih nastupa, dosadašnjeg dijela Festivala.

Kamerni simfonijski orkestar Zenica, jednoiposatnim koncertom, izveo je vrhunske klasike filmske muzike, te jedinstvenom melodijom, pokazao da Grad Zenica poprima karakteristike kulturnog centra Evrope.
Zeničani su tri puta pozivali na bis muzičare Kamernog simfonijskog orkestra, što pokazuje koliko je publika uživala u ovom nesvakidašnjem događaju.
“Ovo je pravo osvježenje, ovaj grad konačno poprima karakteristike kulturnog centra Evrope. Također, ovo je izuzetna prilika za nas starije, da se “osvježimo” i doživimo nešto novo. Želim da Zenica Summer Fest potraje, da i mladi vide i dožive nešto bolje. Ovo je zapravo svečanost, i ovim putem se zahvaljujem Radio – televiziji Zenica i svim ljudima koji učestvuju u organizaciji ovog događaja”, kazao je Nedžad Spahić, posjetilac koncerta.
Pratite i dalje sadržaje Zenica Summer Fest-a na našim društvenim mrežama, na našem portalu Zenicainfo.ba i na oficijelnoj stranici Festivala, zenicasummerfest.org, jer mi smo uvijek prije svih. (Maid Dizdarević)
Foto: Deni Kurbegović

Leave a Reply

Your email address will not be published.