Spuštena zavjesa na 6. Zenica Summer Fest : Publika uživala uz zvukove kubanske muzike i stihove Jelene Rozge

Proteklih 10 dana realizovano je 30 programa u okviru najljepše zeničke ljetne priče, a finalna veče ponovo je na Trgu Alije Izetbegovića okupila desetine hiljada posjetilaca koji su uživali u hitovima sjajne Jelene Rozge.

Program svečane ceremonije zatvaranja Festivala otvorili su mladi voditelji Ena Sikira i Ahmed Babić koji su najavili jedinstveni muzičko-plesni performans “Noć Kubanske muzike i plesa” u izvedbi dva istinska zenička brenda – Duvačkog orkestra Zenica i Plesnog kluba “Shadows”

Prije izlaska Jelene Rozge na scenu, prisutnima se obratio i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

““Nadam se da su svi posjetitelji iz drugih gradova, Zeničani i Zeničanke uživali u ovogodišnjem, šestom po redu, Zenica Summer Festu. Družit ćemo se i iduće godine kroz više dana sa još boljim programom, jer nam je cilj da svake godine budemo bolji od prethodne. Čast mi je i zadovoljstvo što će zavjesu na ovogodišnji ZSF spustiti upravo zvijezda poput Jelene Rozge”, rekao nam je Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Harizmatična Dalmatinka otvorila je koncert laganim ritmovima svojih balada, te nakon toga je prenijela pozitivnu energiju na sve prisutne i priredila posjetiocima dvosatni spektaktl.

“Očekujem da ćemo od prve do zadnje pjevati zajedno. Ja nekako najviše uživam kada publika pjeva, ja sam tada najsretnija i najispunjenija. Već četvrti put ovaj tjedan, ja osjetim toliku ljubav. Poslije koncerta sam puna ljubavi, ja sam je dala, ali sam je i primila, to je poseban osjećaj” , rekla nam je Jelena prije koncerta.

Ovogodišnji, šesti po redu Zenica Summer Fest, i ove godine nam je donio najljepšu ljetnu priču iz srca Zenice programima za sve generacije i sve ukuse.

Podsjećamo da Zenica summer fest tehnički realizuje RTV Zenica uz pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, te prijatelje Festivala, zlatnog sponzora kompanije „Bingo“, te svih ostalih sponzora.

Leave a Reply

Your email address will not be published.