FOTO+VIDEO: Folklorna magija Bosnia Folka u srcu Zenice

Na Trgu Alije Izetbegovića, veliki broj ljubitelja etno-muzike i foklora naših prostora uživali su večeras u bojama, zvukovima i igri, kojima su brojni članovi Kulturno-umjetničkog društva Bosnia Folk, oslikali raznovrsnost kulture Bosne i Hercegovine. Uz pratnju Narodnog orkestra, na bini su se redali izvrsni solisti i folklorni ansambli tri generacije najmasovnijeg kulturno-umjetničkog društva u Zenici.  Folklornu magiju članovi KUD-a Bosnia Folk dočarali su sevdalinkama, tradicionalnim narodnim pjesmama i igrama naših krajeva.

Bosnia Folk večeras je Zeničanima poklonio prijatno veče, u okviru programa Zenica Summer Festa. Brojni posjetioci su poželjeli da ovakvih sadržaja u gradu u ljetnim danima bude što je moguće više.

Ansambl Bosnia Folk osnovan je 1999. godine. Njeguju igre, pjesme i običaje svih naroda i narodnosti Bosne i Hercegovine. Broje oko 300 članova i do sada su, izuzev u BiH, nastupali u više evropskih zemalja.

U organizaciji Radio-televizije Zenica i uz pokroviteljstvo grada Zenice, Zenica Summer Fest se nastavlja već sutra, kada će na istom ovom mjestu, čaroliju modernog plesa Zeničanima pokloniti članovi dva najtrofejnija plesna kluba iz Zenice – Shadows i Stars. Naš zaštitni znak su događaji na otvorenom, koje svima poklanjamo besplatno.

Koncert Bosnia Folka

Trenutno na Trgu Alije Izetbegovića… Ansambl Bosnia Folka i #zsf Pridružite nam se!

Gepostet von ZenicaSummerFest am Sonntag, 22. Juli 2018

Leave a Reply

Your email address will not be published.