EKSKLUZIVNO: Saša Kovačević otvara 2. Zenica summer fest

Zenica Summer Fest 2019. godine ili „Ljeto u gradu“ Zenica ove godine otvoriće regionalna pjevačka zvijezda Saša Kovačević, sa kojim je danas u Beogradu direktor JP RTVZE Nandino Škrbić i formalno potvrdio dogovor o nastupu na startu nove uzbudljive zeničke ljetne avanture.

Ova informacija dodatno nam je uljepšala slavljeničku atmosferu, s obzirom da slavimo 50. godišnjicu Radija Zenica, a između ostalog 2. Zenica summer fest će većinom biti posvećen obilježavanju ove godišnjice.

Saša Kovačević i direktor JP RTVZE Nandino Škrbić

Zeničanke, zeničane i sve koji se zateknu u Zenici u periodu od 19. jula do 09. augusta očekuje još iznenađenja, ali o njima ćemo u narednim danima.

Zenica Summer Fest, drugi po redu ljetni festival na otvorenom u našem gradu, će ponovo biti održan na više lokacija pogodnim za koncertne aktvnosti i smotru stvaralaštva. Goriće ovo ljeto i, sigurni smo, privući ćemo više od 200 000  posjetilaca!

Prošle godine ZSF, u organizaciji Radio-televizije Zenica i uz visoko pokroviteljstvo Grada i gradonačelnika Zenice, je zajedno sa građanima Zenice oborio sve rekorde posjećenosti. Desetine hiljada posjetilaca je pratilo sadržaje na prvom ZSF-u 2018. godine na više lokacija u gradu, a blizu 100 000 je pjevalo i igralo na završnom koncertu Dubioze kolektiva na Kamberovića polju. (T.Bajramović)

Pred nama je novo vrelo ljeto uz visoke temperature, pratite www.zenicainfo.ba za više informacija.

Leave a Reply

Your email address will not be published.