Programe Zenica summer festa do sada ispratilo preko 50 hiljada posjetilaca

Početak i otvorenje ZSF-a održano je 19.07.2019. na Tgu Alije Izetbegovića, spektakularnim koncertom Saše Kovačevića.

Tu noć na glavnom zeničkom trgu, po procjenama, okupilo se blizu 30 000 Zeničana, Zeničanki, zeničke dijaspore, ali i posjetilaca iz drugih bh gradova. Dvosatnim nastupom, jedan od najpopularnijih izvođača pop muzike, Saša Kovačević, “zapalio” je zeničku publiku, koja je od početka koncerta u glas pjevala njegove najveće hitove. Nakon prvog bloka pjesama, uslijedio je fenomenalni vatromet, koji je dočekan na veliko oduševljenje svih prisutnih.

Sutradan, 20.07.2019. godine, na Trgu Alije Izetbegovića najmlađim Zeničanima i Zeničankama predstavio se Latif Moćević, te kroz ugodno druženje, na radost najmlađih, najavio spektakl koji će se održati 3. avgusta, 2019. godine na Trgu Alije Izetbegovića.

Istog dana, noć je bila ispunjena dječijim osmijesima i ludom zabavom. Haos Animatori su za svu djecu, ali i njihove roditelje, te sugrađane i brojne posjetitelje iz drugih gradova, priredili zabavu uz brojne neobične i sjajne programe. Bila je ovo magična noć, drugog dana ZSF-a, kojom se vratila sreća, dječija graja, osmijesi i ljubav na glavni zenički Trg.

Nakon kratke pauze, već u četvrtak, 25. jula nastavili smo dalje sa programskim sadržajima.

U okviru trećeg dana ZSF-a,  u goste su nam došli neponovljivi Branko Đurić Đuro i Bombaj štampa. Đuro je ranije doputovao u Zenicu, te zajedno sa upravom Radio – televizije Zenica, posjetio Kantonalnu bolnicu Zenica, družio se sa najmlađim pacijentima na dječijem odjelu KBZ, i podijelio prigodne poklone, koje je organizator pripremio. Sarajevska pop – rock grupa Bombaj štampa, te noći je zeničkoj publici priredila nezaboravan koncert.

Petak (26.07.2019.) se u okviru ovogodišnjeg programa Zenica Summer Fest-a održala „Noć rock’n’roll-a“ na tvrđavi u Vranduku. „Noć rock’n’roll-a“  se ove godine održala po deseti put. Prošle, kao i ove godine, organizatori ZSF-a su prepoznali potencijal i bitnost ovog, sada već tradicionalnog događaja, te su ga uvrstili u svoj program. Za ovaj događaj organizatori su se potrudili i obezbijedili, zajedno sa partnerom Zenicatransom, prijevoz autobusom od Zenice do Vranduka.

U subotu, 27. jula 2019., početak petog festivalskog dana Zenica Summer Fest-a 2019., donio nam je veliku zabavu za najmlađe učesnike, a radi se o ZSF Baby day-u. Organizator Zenica Summer Fest-a, još jednom je pokazao da računa na sve posjetioce ovog najvećeg ljetnog događaja u gradu. “Ovo je zaista divan dan i za naše bebe, ali i za nas mame. Jako sam ponosna što konačno naš grad ima ovakvu manifestaciju. Sve pohvale bih uputila organizatoru Zenica Summer Festa, i nadam se da će se i u budućnosti, nastaviti sa organizovanjem sličnih programa”, kazala je Alma Redžić, mama bebe učesnice. Istog dana, u večernjim satima, Zenička pop – rock grupa Nemoguće vruće je, pred svojom publikom, sjajnim koncertom zatvorila i petu festivalsku noć Zenica Summer Fest 2019. Zenička publika je i ovoga puta, u velikom broju, pjevala najveće hitove ovog benda, a kako kaže frontmen grupe Nemoguće vruće, Branislav Lovrić, posebno ga raduje dolazak mlade publike, što je u subotu itekako bio slučaj.

U nedjelju, 28.jula 2019., završena je i šesta festivalska noć Zenica Summer Fest-a 2019., a svojim bogatim repertoarom, bugojanska grupa Ansambl Harmonija svirala je do kasno u noć. Bugojanci su pokazali da ni loše vrijeme ne može pokvariti dobro raspoloženje uz pjesme i  muziku svih žanrova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.