FOTO: Super zabava za najmlađe, stotine zeničkih mališana prošetalo “Šetnicom osmijeha”

 

Šetnica osmijeha, ponovo je okupila na stotine mališana u druženju sa maskotama svojih omiljenih likova iz crtanih filmova, interaktivnim kreativnim igrama i zabavnim radionicama.

Pored toga, mališani su  imali priliku, da se druže i upoznaju sa vatrogascima, policajcima, ljekarima i osobljem hitne pomoći, koji su  predstavili svoja zanimanja i opremu.
„Danas je počela druga „Šetnica osmijeha“ koja je proglašena za najboljim dešavanjem prošlogodišnjeg  Zenica Summer Festa. Ove godine smo napravili također puno dešavanja za djecu u dnevnom terminu, od 10 do 13 sati roditelji, a i djeca će imati priliku da uživaju na trgu. Mogu vidjeti mnogo maskota i aktivacije za djecu, pripremili smo gusarski, baby kutak, gigantske podne igre, kreativneradionice, djevojčice mogu da prave narukvice od perlica, dječaci  imaju nogometomaniju i vožnju autićima. Imali smo tropik štand, gdje su se djeca mogla upoznati sa dječijim kanalom, a tu su i naši gosti koji su bili i prošle godine vatrogasci, policajci, hitna pomoć, Bisstours, Institut za zdravlje i sigurnost hrane, Pampers i mnogo igara koje smo pripremili za djecu, te plesna zabava koja će biti posljedni sat vremena, Ples sa zumbom“, izjavio je Dino Brljevac, “Tropik team event” Zenica.
Ovaj događaj mnogo znači kako za djecu tako i za roditelje, a ovo je jedinstvena prilika da se djeca zabave, a uz to da nauče nešto kvalitetno.

Djeca su bila presretna i nisu krila osmijeh i sreću na licima, a i roditelji su bili oduševljeni.
„Svi sadržaji su prilagođeni djeci, a posebno kola hitne pomoći i policije, koja su jako privlačna djeci, a evo i od ove godine autobus je novina i djeci je ovo sve super. Bili smo i prošle godine i vidjeli smo sve, sad je dječak stariji, pa mu je još veći doživljaj, jedva je čekao da svane ovo jutro i da dođe ovdje“, kazao je jedan od roditelja.
Zabava se nastavlja i u 18:00 sati, kada će se Latif Moćević – Mravko Travko potruditi da se naši mališani zabave na pravi način. Podstaknuti željom za kreiranjem zdravog okruženja naše djece i promovisanja iskonskog dobra koje svako dijete nosi u sebi. Specijalno za naše mališane, uz pomoć Mravka Travka, djeca će osjetiti čaroliju bajke, uz pjesme koje će slušati i pjevati. (Azra Dizdar)
Foto: Manuel Nikolić

Leave a Reply

Your email address will not be published.