Završni programi ZSF 2020 i u programima RTV TK, TV SA, RTV USK i RTV BPK

Pred nama je finale programa ovogodišnjeg Zenica Summer Festa 2020, koji u skladu sa trenutnim okolnostima realizujemo online.

Kao što vam je poznato počeli smo 29. avgusta ceremonijom svečanog otvaranja i koncertima Ansambla “Anantango” i Senke Slipac. Svakog dana na platformama RTV Zenica imali ste priliku gledati različite sadržaje, koji su ipak na neki način sačuvali i u ovo doba korone festivalski ambijent i atmosferu u našem gradu.

Svakodnevno su o zbivanjima na našem Festivalu informisani i gledaoci televizija širom Federacije BiH, RTV TK, TV SA, RTV USK i RTV BPK. Na ovaj način festivalski sadržaji su prevazišli lokalne okvire, pozicionirajući ZSF kao jedan od najrespektabilnijih ljetnih festivala u našoj zemlji i regiji, a gledaoci navedenih televizija imat će priliku gledati i integralne snimke nekih od koncerata u samom finalu ovogodišnjeg Zenica Summer Festa. Do kraj najljepše ljetne zeničke priče emitujemo koncerte regionalnih muzičkih zvijezda, krećemo već danas sa Bombaj štampom, zatim u srijedu 16.09. u programu je Sandra Bagarić, potom 17.09. u četvrtak slijedi Saša Kovačević, petak 18.09. je rezervisan za Željka Joksimovića, a kruna je svakako posljednjeg dana Festivala i koncert Dubioze kolektiv sa Kamberovića polja, kojem je prema procjenama prisustvovalo blizu 100 hiljada posjetilaca.

RTV Zenica zahvaljuje RTV TK, TV SA, RTV USK i RTV BPK na podršci koju su nam pružali tokom ovih festivalskih dana i radujemo se našoj budućoj saradnji, a vas pozivamo da uživate u preostalim programima Zenica Summer Fest-a 2020. godine, sa nadom da ćemo već naredni realizovati kao i prethodnih godina na otvorenom, te nastaviti našu festivalsku tradiciju.

Leave a Reply

Your email address will not be published.