Koncert Bombaj štampe u programu ZSF 2020 online

Ovog utorka smo u 18. festivalskom danu Zenica Summer Festa Online kada u redovnom terminu možemo uživati o koncertu grupe Bombaj štampa. Prema riječima člana grupe Nedima Babovića tim su zeničkim koncertom prošle godine započeli svoju ljetnu turneju koja je trajala narednih oko mjesec i pol dana i završila je u Beogradu.

„Dakle bili smo željni svirke i imali odličnu reakciju publike, tako da smo stvarno uživali u Zenici, posebno što je to bilo prvi put da sviramo u vašem gradu. Smatram da su kultura i subkultura, kao i sport itekako potrebni svakom društvu, a sada nažalost društvo u cjelini ima hendikep zbog pandemije“, priča nam Babović ističući da su u januaru imali 12 dogovorenih koncerata za ljetnju regionalnu turneju i svi su otkazani.

„Na početku pandemije svi u bendu smo se, prvih mjesec-dva dobro odmorili. Onda ja postalo užasno dosadno. Snimili smo prvi singl–naslovnu pjesmu s našeg planiranog, a neobjavljenog albuma „Udari me nečim“. Biće uskoro i spot, a odlučili smo raditi svakih nekoliko mjeseci po jednu pjesmu jer sada nema govora od objavljivanja albuma u cjelosti“, ističe gitarista Bombaj štampe napominjući da mu je bilo žao svih ljudi koji su bili bolesni ili su preminuli od početka pandemije, te Zeničanima poručuje da se čuvaju i čine sve što mogu kako bi se zaštitili od korona virusa.

Kako je odlično bilo krajem jula prošle godine na koncertu Bombaj štampe u vremenu kada nismo mogli zamisliti okolnosti kakve su ovog ljeta gledamo večeras od 20 i 30 u programima Radija i Televizije Zenica i putem interneta.

Leave a Reply

Your email address will not be published.