Deveta noć Zenica Summer Festa : unikatni Zlatan Karić i energični Laka i Lela višesatnom svirkom rasplesali publiku

Spektakularni koncerti održani su pretposljednje noći šestog po redu Zenica Summer Festa. Talentovani Zeničanin Zlatan Karić na Trgu Alije Izetbegovića zabavio je publiku sa svojim jedinstvenim i osvježavajućim reggae zvukom.

“Zahvalan sam što sam dio atmosfere ovog festivala, što dijelim binu sa Lakom i Mirelom. Energiju i inspiraciju crpim iz svakodnevnog života, gdje mi kao umjetnici pokušavamo da gledamo kroz prizmu koja nije toliko osobna. Jak puno moraš raditi i puno pjesama napisati, kako bi odabrao neke pjesme koje ćeš na koncertima otpjevati od srca i donijetu u pravom duhu”, rekao je pjevač Zlatan Karić.

Nakon Zlatana, na scenu Zenica Summer Festa izašao je dobro poznati muzički dvojac – Laka i Lela. Prošlo je 15 godina otkako je ovaj simpatični i energični dvojac nastupio kao predstavnik Bosne i Hercegovine na Eurosongu u Beogradu gdje su zasluženo osvojili simpatije mnogih veselom melodijom, otkačenim kostimima i zanimljivom koreografijom, a uspjeli su se plasirati i u finale.

Veliki broj posjetitelja, zajedno sa Lakom i Lelom, uglas su pjevali hitove “Pokušaj”, “Brko brkane”, “Sloboda”, “Ostarih” i mnoge druge.

“Mi generalno ne pratimo trendove, jer trendovi obuzmu ljude u svakom smislu i prestanu biti dobri. Tražiš nešto drugačije, da bi se razlikovao od tog mora istog, pa se po tom principu tako i oblačimo, ponašamo, nastupamo i pjevamo”, istakla je Mirela.

Sutra na istom mjestu, u srcu Zenice, Trgu Alije Izetbegovića očekuje nas još jedan mega koncert.Sutra se spušta zavjesa na ovogodišnji Zenica Summer Fest, a čast da Festival zatvori pripala je Jeleni Rozgi i vjerujemo da će festivalski trg biti puniji nego ikada.

Leave a Reply

Your email address will not be published.