FOTO: Drugi dan ZSF-a u znaku programa za najmlađe i sjećanja na Đorđa Balaševića

Drugi dan Petog Zenica summer festa protekao je u znaku programa za najmlađe i sjećanja na legendarnog Đorđa Balaševića.

Dok se mnogi nisu ni razbudili nakon sinoćnje fešte, koju je u centru Zenice priredila Nina Badrić, u 10:30 danas je na bini ZSF-a realizovan program „Smajki Lajki“, namijenjen djeci predškolskog i školskog uzrasta. Autor projekta Smajki Lajki je Dženan Selmanagić, koji je drugog festivalskog dana priredio pravu zabavu sa edukativnim elementima najmlađoj publici, koje uprkos kiši nije nedostajalo. Pjevali su mališani stihove pjesama čiji je Selmanagić i autor, plesali, igrali se i zadovoljni napustili festivalski trg. „Smajki Lajki osim što je simpatičan i razdragan lik, također djeci donosi edukativan sadržaj na zabavan način. Kroz pjesmu i igru djecu učimo zdravim navikama i lijepom ponašanju, a oni to zaista dobro prihvataju, što smo vidjeli i danas“, kazao je Selmanagić nakon izvedenog programa.

Veče je na festivalskom trgu bilo rezervisano za sjajnu ekipu muzičara okupljenih pod imenom Balašević tribute band – Tajni gaz. Ova skupina oživjela je hitove legendarnog Panonskog mornara, Đorđa Balaševića, a bezvremenske hitove emotivno su pjevali zajedno sa muzičarima brojni posjetioci večerašnjeg koncerta. „Tajni gaz je počeo sa radom 2010. godine iz ljubavi prema Balaševićevim pjesmama, knjigama i filmu. Ostavio nam je ta djela u amanet i naš cilj je da iz poštovanja prema njemu isto čuvamo i njegujemo“, kazao nam je Adnan Kukuruzović, frontmen Tajnog gaza.

Peti Zenica summer fest nastavlja se već sutra i to trostrukim programom. Od 18:00 sati još jedan program za najmlađe u centru grada, popularna „Puzijada“, utrka beba u sklopu programa Baby day. Također, isto veče, ali u tvrđavi Vranduk bit će održana 12. Noć rock and rolla, a na festivalskom trgu u centru grada posjetioci će imati priliku pratiti koncert „Sevdišimo zajedno“ u realizaciji Ansambla Bosnia folk. Podsjećamo da Zenica summer fest tehnički realizuje RTV Zenica uz pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, te prijatelje Festivala, zlatnog sponzora kompanije „Bingo“, te sponzora Aura osiguranja, BH Telecoma, i Federalnog  ministarstva kulture i sporta. Vidimo se i sutra u srcu Zenice!

Sve informacije vezane za program Sumeer Festa možete pronaći i u programima RTV Zenica, našim nalozima na društvenim mrežama, te na portalima zenicainfo.ba i zenicasummerfest.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published.