Prvi ZSF Baby day u Zenici: Pročitajte pravila utrke za najmlađe

U subotu, 27. jula, 2019. godine od 10:00 sati, na Trgu Alije Izetbegovića bit će održan prvi ZSF Baby day, popularna “puzijada”, sigurno jedan od najsimpatičnijih događaja ovogodišnjeg Festivala. Već sada za učešće i praćenje ovog događaja vlada veliki interes, a u nastavku pročitajte pravila učešće u utrci beba.

Prije starta voditelj će prozvati 5 beba imenom i prezimenom, te startnim brojem, koje startaju natjecanje.

Bebe kreću sa označenog startnog mjesta, s tim da ne smiju prelaziti startnu liniju. Roditelji imaju pravo pridržavati svoje bebe na startnim mjestima do trenutka kada će voditelj dati znak za start. Po startu roditelji više ne smiju dodirivati bebe, već one same, moraju preći zadanu stazu i ciljnu liniju.

Dozvoljava se roditeljima (mame, tate, bake, djedovi, braća i sestre) bodriti svoje bebe, mamiti ih igračkama, hranom, bočicama i slično, isključivo iza označenog prostora ciljne linije, maksimalno jedna osoba za svaku bebu. Osobe (roditelji) se mogu izmjenjivati u ciljnom prostoru isključivo na način da druga osoba može ući kada ga je prva napustila.

Bebe moraju obavezno puzati četveronoške. Beba koja se ustane i počne hodati isključuje se iz natjecanja.

Ukoliko roditelji dodirnu bebu nakon starta, a prije prolaska kroz cilj, ili uđu u prostor puzališta, na način da bilo kojim dijelom svoga tijela dodirnu površinu puzališta, njihova beba se isključuje iz natjecanja.

Ukoliko beba izađe iz puzališta, na način da bilo kojim dijelom tijela dodirne prostor iza ograde puzališta, biti će isključena iz daljnjeg natjecanja.

Leave a Reply

Your email address will not be published.