Nastavljamo zeničko festivalsko ljeto, od četvrtka programi svaki dan

Početak i otvorenje ZSF-a održano je 19.07.2019. na Tgu Alije Izetbegovića, spektakularnim koncertom Saše Kovačevića.

Tu noć na glavnom zeničkom trgu, po procjenama, okupilo se blizu 30 000 Zeničana, Zeničanki, zeničke dijaspore, ali i posjetilaca iz drugih bh gradova.

Dvosatnim nastupom, jedan od najpopularnijih izvođača pop muzike, Saša Kovačević, “zapalio” je zeničku publiku, koja je od početka koncerta u glas pjevala njegove najveće hitove. Nakon prvog bloka pjesama, uslijedio je fenomenalni vatromet, koji je dočekan na veliko oduševljenje svih prisutnih.

Sutradan, 20.07.2019.godine, na Trgu Alije Izetbegovića  najmlađim Zeničanima i Zeničankama predstavio se Latif Moćević, te kroz ugodno druženje, na radost najmlađih, najavio spektakl koji će se održati 3. augusta, 2019. godine na Trgu Alije Izetbegovića.

Istog dana, noć je bila ispunjena dječijim osmijesima i ludom zabavom. Haos animatori su za svu djecu, ali i njihove roditelje, te sugrađane i brojne posjetitelje iz drugih gradova, priredili zabavu uz brojne neobične i sjajne programe. Bila je ovo magična noć, drugog dana ZSF-a, kojom se vratila sreća, dječija graja, osmijesi i ljubav na glavni zenički Trg.

Nakon što se proteklim događajima grad „probudio“ i osjetio ljeto na ulicama Zenice, uz Zenica Summer Fest, uhvatili smo „mali predah“ te se pripremili za nastavak programa ovog festivala. Do kraja ZSF-a ostajelo je još 19 događaja.  Od 25. jula očekuju nas svakodnevna dešavanja do kraja ZSF-a (09.07.). Ono što nas očekuje ove sedmice, nakon kraće pauze, je 5 atraktivnih događaja.

U četvrtak, 25.07.2019.godine, planiran je koncert Bombaj Štampe & Đure od 20:30 sati na Trgu Alije Izetbegovića.

U petak, 26.07.2019.godine, Zenica Summer Fest se seli na tvrđavu Vranduk. Noć rock’n’roll-a je dugogodišnja manifestacija, a njen značaj su uvidjeli organizatori ZSF-a te je od prošlogodišnjeg, prvog ZSF-a, ovaj događaj uvršten u program festivala. Za ovaj događaj organizatori su se potrudili obezbijediti, zajedno sa partnerom Zenicatransom, prijevoz autobusom od Zenice do Vranduka, sa polaskom u 17:00 sati ispred stadiona Bilino Polje.

U subotu, 27.07.2019.godine, očekuju nas dva događaja na Trgu Alije Izetbegovića. U jutarnjim satima, tačnije, u 10:00 sati održat će se ZSF Baby day, događaj prilagođen svim bebama u gradu. Jedna od aktivnosti ovog događaja je puzijada beba. Navečer, na trgu nastupa poznata zenička grupa Nemoguće vruće u 20:30 sati.

U nedjelju, 28.07.2019.godine, na Trgu Alije Izetbegovića od 20:30 sati očekuje nas bajkovita atmosfera. Uz filmsku muziku posjetioce će zabaviti orkestar Harmonija.

Podsjećamo, svi događaji su besplatni.

Zenica summer fest organizuje i tehnički realizuje JP RTV Zenica, uz generalno pokroviteljstvo Gradske uprave Zenica i gradonačelnika Fuada Kasumovića.

Leave a Reply

Your email address will not be published.