ZSF 2022: Veče narodnih igara u izvedbi zeničkih kulturno-umjetničkih društava

Četvrta noć Zenica summer festa 2022. ponudila je još jedan tradicionalni festivalski program koji se održava već petu godinu za redom.

Zenička kulturno-umjetnička društva okupila su se u centru grada kako bi još jednom prezentovali bogatstvo i ljepotu muzičkog naslijeđa i običaja karakterističnih za naše krajeve. Kao i prethodni i večerašnji program privukao je veliku pažnju Zeničanki i Zeničana, koji su uživali u šarenilu nošnji, raznovrsnim folklornim igrama i muzici, a mnogi su na kraju i sami zaigrali i zaplesali.

“Jako je bitno da njegujemo bosansku tradiciju i folklor. Dokaz tome jeste činjenica da se večeras sa nama nalazi ogroman broj mladih ljudi koji voli svoju narodnu nošnju, svoje običaje i svoju tradiciju”, Ahmedin Huseinović, predsjednik i umjetnički rukovodilac ansambla “Bosniafolk”.

Sumeja Šabanović, učesnica “Za mene folklor predstavlja stvaranje prijateljstava između različitih naroda i odmor za dušu kroz igru i nošnju”

Sutra na Trg Alije Izetbegovića Zenica summer fest donosi novi sadržaj, koji je prije svega namijenjen djeci i omladini. Riječ je o programu “mALi, a VeLIki” & FANTASTICO ANIMATORI, koji najavljuju super zabavu i druženje, a o čemu se zapravo radi saznat će te ukoliko nam se i sutra pridružite u centru Zenice.

Podsjećamo da Zenica summer fest tehnički realizuje RTV Zenica uz pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, te prijatelje Festivala, zlatnog sponzora kompanije „Bingo“, te sponzora Aura osiguranja, BH Telecoma, i Federalnog  ministarstva kulture i sporta. Vidimo se i sutra u srcu Zenice.

Sve informacije vezane za program Sumeer Festa možete pronaći i u programima RTV Zenica, našim nalozima na društvenim mrežama, te na portalima zenicainfo.ba i zenicasummerfest.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published.