FOTO: Treći dan Zenica summer festa 2022.

Kakav je to bio dan na Zenica summer festu. Treći dan zeničkog festivala donio nam je trostruki program, žanrovski potpuno različit, pa stoga slobodno možemo reći za svakoga po nešto.

Program trećeg dana počeo je najslađom pričom ovogodišnjeg ZSF-a, utrkom beba, popularnom “puzijadom” u okviru Baby day-a. Mališani i njihovi roditelji ponudili su zabavu u kojoj su se prisutni od srca smijali, navijali, a takmičarskog duha nije nedostajalo. Spomenimo i da je u kategoriji beba do 9 mjeseci pobjedu odnio Edin Mašić, a u kategoriji od 8 do 24 mjeseca najbrži je bio Edin Šabačkić.

U isto vrijeme kada je na festivalskom trgu počeo Baby day, u zidinama vrandučke tvrđave odjeknule su žestoke note rokera okupljenih na tradicionalnoj 12. Noći rock&roll-a. Muzička radionica Vranduk, nosilac aktivnosti ovog programa, okupila je na tvrđavi nekoliko bendova, a u fokusu su kao i do sada bili mladi sastavi.

Direktorica Pop-Rock škole Sarajevo, Mima Zukan: “Vrlo mi je drago što je po prvi put Pop-Rock škola Sarajevo pozvana na jedan ovakav događaj koji predstavlja njegovanje rock’n’rolla kao muzičkog izraza” .

“Prvi put nastupamo u ovako divnom ambijentu i vjerujem da je publika uživala u našem nastupu. Naš bend je skupina individualaca koja se povezala na nagovor profesorice Mime Zukan, jer smo svi zaljubljenici u rock muziku”, kazala nam je Ana Milanović, lead vokal benda Post-Rem (Pop-Rock škola Sarajevo).

“Mogu se slobodno predstaviti kao domaćin festivala, obzirom da mi ovo nije prvi put da nastupam na Noći Rock’n’Rolla. Uvijek se rado vraćam na Vranduk jer me uvijek dočekaju dragi i topli ljudi” poručio je Irnes Divjan iz duo sastava “Domine”.

Treći dan ZSF-a zatvoren je tradicionalnim festivalskim programom “Sevdišimo zajedno”. Sevdah, starogradska muzika, privukli su veliku pažnju Zeničana i gostiju našeg grada, a nosilac aktivnosti ovog programa je Ansambl Bosnia folk. “Sevdah je za mene dio života. Sevdah je poezija. Zenička publika me svaki put oduševi, jer uvijek sa mnom zapjeva i zaigra”, istakla je Mirsada Mekić, vokalna solistica koja se ovom prilikom predstavila publici izvedbom nekoliko sevdalinki.

Četvrti dan Petog Zenica summer festa rezervisan je za još jedan sadržaj koji se realizuje od početka Festivala, Veče narodnih igara uz učešće zeničkih KUD-ova i njihovih prijatelja iz drugih gradova, pa vas i sutra očekujemo od 20:30 sati u centru Zenice.

Podsjećamo da Zenica summer fest tehnički realizuje RTV Zenica uz pokroviteljstvo Grada Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića, te prijatelje Festivala, zlatnog sponzora kompanije „Bingo“, te sponzora Aura osiguranja, BH Telecoma, i Federalnog  ministarstva kulture i sporta. Vidimo se i sutra u srcu Zenice.

Sve informacije vezane za program Sumeer Festa možete pronaći i u programima RTV Zenica, našim nalozima na društvenim mrežama, te na portalima zenicainfo.ba i zenicasummerfest.org.

Leave a Reply

Your email address will not be published.