FOTO: Zenička publika uživala uz tamburaše

Završena je osma festivalska noć Zenica Summer Fest-a 2019., a zenička publika je imala priliku vidjeti i slušati “Međunarodne tamburaške susrete”, na kojima su nastupili tamburaši iz Bosne i Hercegovine, ali i regiona.

Repertoar tamburaša je bio raznovrstan, na kojem su se našla prepoznatljiva i popularna sevdalinka, kao i starogradska pjesma, a zabavna i klasična muzika dopunjavala je njihov široki muzički opus.

“Veliko je zadovoljstvo ponovo biti ovdje, posebno što u Zenici imam puno prijatelja i saradnika. Zenička publika prepoznaje i cijeni sve ono što se na ovakvim manifestacijama uradi. Ovaj grad je i nastao upravo različitom kulturnom tradicijom, koja je spojena zeničkim načinom života, i zaista je velika vrijednost da ovakav način života živi u današnje vrijeme”, kazao je specijalni gost, prijatelj Zenica Summer Fest-a, i Gradskog umjetničkog društva Filigran, Enver Šadinlija.
Bila je ovo prilika da mladi saznaju da ima lijepih pjesama koje možda ne znaju, dok su se oni stariji, uz zvuke tamburice i prepoznatljive ritmove i stihove, sigurno prisjetili mladosti.

Sutra, devetog festivalskog dana Zenica Summer Fest-a, na programu je koncert “Sevdišimo zajedno”, u kojem će sigurno, zaljubljenici sevdaha uživati.
Pratite i dalje sadržaje Zenica Summer Fest-a 2019., na našim društvenim mrežama, i našem portalu Zenicainfo.ba, jer smo tu zbog vas, i uvijek prije svih. (Maid Dizdarević)
Foto: Manuel Nikolić

Leave a Reply

Your email address will not be published.