Šta vas očekuje u nastavku Zenica Summer Fest-a 2019.

 

Program Zenica Summer Fest 2019., došao je do polovine svojih događaja. Imali smo priliku vidjeti osam događaja koje je ispratilo preko 50.000 ljudi. Koncertom Saše Kovačevića, zapravo je i počelo ljetno “ludilo” u Zenici, a pogledajte šta nas to očekuje u nastavku najvećeg Festivala u Zenici.

Organizator Zenica Summer Festa 2019., Radio – televija Zenica, mislila je na svu publiku koja će posjetiti ovogodišnji ZSF, tako nas već večeras (srijeda), posljednje julske noći očekuje manifestacija “Sevdišimo zajedno”. Publika će uživati u bogatom programu, a najljepše sevdalinke koje se već decenijama pjevaju i osvajaju publiku svih generacija, pažljivo su odabrane. Program počinje u 20:30 sati.
“Međunarodni folklorni susreti” imaju za cilj okupiti što više djece i omladine na jednom mjestu pod motom očuvanja tradicije, kulture, širenja ljubavi i razvijanja prijateljstva među mladima. Ovaj folklorni praznik će okupiti društva iz nekoliko evropskih zemalja. Program počinje u 20:30 sati, na Trgu Alije Izetbegovića.
Zaljubljenici filmske muzike u petak, 02. augusta mogu posjetiti jedinstveni događaj koji nam Kamerni simfonijski orkestar ovaj put donosi na otvorenu scenu Zenica Summer Fest-a, u srcu Zenice. U pitanju je “Veče filmske muzike”, sa početkom u 20:30 sati.
Subota je poseban dan za sve posjetioce Zenica Summer Fest-a, jer su na rasporedu tri događaja, odnosno cjelodnevni program na našem Trgu. Od 10:00 sati, na rasporedu je još jedan radostan dan za naše mališane, kada će izvedba “Šetnica osmijeha” sigurno okupiti na stotine mališana u druženju sa maskotama, učestvovanju u radionicama, te druženju sa vatrogascima,policajcima, ljekarima itd. U 18:00 sati će ponovo naši najmlađi uživati u nastupu Latifa Moćevića, te osjetiti čaroliju bajke, uz pjesme koje će slušati i pjevati. Naravno da to nije sve što smo pripremili u subotu. Bh. interpretatorka sevdaha i fado muzike, osebujnog glasa i autentične inetrpretacije, Maja Milinković, nikog neće ostaviti ravnodušnim. Koncert “Fadolinka” počinje u 20:30 sati na našoj bini, a publika će u 90-minutnom nastupu zagarantovano uživati.
Nekoliko najtrofejnijih plesnih klubova iz Zenice, koji okupljaju preko 300 polaznika, napravit će veliki show u srcu Zenice. Plesno veče koje ćemo imati priliku vidjeti u nedjelju, proći će u znaku saradnje svih plesnih klubova iz Zenice, a sve to naš čeka na našoj Zenica Summer Fest bini, sa početkom od 20:30 sati.
Ponedjeljak je rezervisan za “Noć konfesionalne muzike”. Duhovna muzika naroda Bosne i Hercegovine, koja poziva na mir, bratstvo i slogu. Izvođači duhovne muzike  će otvoriti vrata jenom novom žanru moderne inetrpretacije, a to je svakako nastup na otvorenom prostoru.

“Svjetski a naši” će oduševiti sve ljubitelje dobre zabave, veselih muzičkih nota iz različitih žanrova. Repertoar će ponuditi velike hitove Hakale, Mirze Šuta, Hasibe Agić, Nusrete Kobić, Sajida Jusića. Ne sumnjamo da će nam zenički muzičari prirediti nezaboravan spektakl. Koncert počinje u 20:30 sati na Trgu Alije Izetbegovića.
Primadona bosanske pjesme, Hanka Paldum, zvijezda je koju poštuju i slušaju sve generacije. Epiteti dive, kraljice i primadone narodne muzike, uvijek se vežu uz Hanku Paldum. Ne propustite ovaj koncert u srijedu, 7. augusta, i družite se sa nama od 20:30 sati, na našem dobro poznatom mjestu, ZSF bini.

Pretposljednje festivalske noći Zenica Summer Festa, na Trgu Alije Izetbegovića, nastupit će grupa Helem nejse, koji su na prošlogodišnjem ZSF-u nastupali kao predgrupa Dubiozi kolektiv, a ove godine imaju svoj solistički koncert u srcu Zenice. (četvrtak, 08. august)
Posljednja noć, noć kojom ćemo zatvoriti naš Zenica Summer Fest 2019.,  dogođaj je o kome svi pričaju. Kompletna javnost je zainteresovana dolaskom jedne od najvećih regionalnih zvijezda, Željka Joksimovića u našu Zenicu. Veliki solistički koncert je planiran u 20:30 sati, na Trgu Alije Izetbegovića. Izuzetno zahtjevna produkcija i organizacija, garantuje vrhunsku zabavu.

Sve sadržaje i dalje pratite na našem portalu, Zenicainfo.ba, a za vas pripremamo samo najsvježije i najtačnije informacije iz našeg grada, jer mi smo tu zbog vas, i uvijek prije svih.
(Maid Dizdarević)
Foto: Manuel Nikolić

Leave a Reply

Your email address will not be published.